UPDATE2 SPORTKAMP-COVID19

Ja, we kunnen op sportkamp deze zomer !

Het feit dat je ook indoor mag trainen én dat contactsporten (vanaf 1 juli) toegelaten worden, zet het licht op groen om de turn- en sportkampen deze zomer te laten doorgaan.

In tijden van Covid-19 vraagt het wel wat aanpassingen en (voorzorgs)maatregelen. Sport Vlaanderen heeft een uitgebreid protocol opgemaakt voor de organisatie en goed verloop van alle sportkampen deze zomer.

https://www.sport.vlaanderen/media/13718/protocol-voor-sportkampenkinderen.pdf

Daardoor zal deze kampzomer er anders uitzien dan de vorige. We moeten ons houden aan enkele maatregelen, om er zo voor te zorgen dat iedereen heel de zomer lang op kamp kan gaan. 

Enkele basisregels :

 • Een goede communicatie met iedereen over de manier van werken. Meer info volgt in het kampboekje en het nog te bepalen communicatiekanaal.
 • We maken bubbels van max 50 personen incl. begeleiding, waarin de leden van deze bubbel onderling contact mogen hebben, maar er steeds afstand dient bewaard te worden ten opzichte van mensen buiten de bubbel. 
 • We zorgen voor een goede hygiëne : handen wassen, hoesten/niezen in elleboog,... Extra faciliteiten worden hiervoor voorzien.
 • ...

 

Wie mag mee op kamp?

Elk kind of leiding, keukenploeg mag mee op kamp, behalve als hij/zij... 

 • ... ziek is of ziektesymptomen had in de 5 dagen voor het kamp.
 • ... behoort tot een risicogroep en geen doktersattest kan voorleggen of aangepaste medicatie ter beschikking heeft.
 • ... een besmet persoon binnen de eigen gezinsbubbel heeft (ouder, broer, zus, ...). Het lid of de leiding mag dan 14 dagen  – gerekend vanaf het laatste contact met de coronapatiënt  – niet deelnemen aan een kamp.
 • Opgelet: ben je al op kamp en blijkt dan pas dat je in de voorbije 2 dagen in contact kwam met een besmette persoon, dan moet je alsnog onmiddellijk naar huis.

 

Kinderen en jongeren met een (chronische) ziekte of met een risicoprofiel kunnen deelnemen aan het kamp als ze daarvoor een huisarts hebben geraadpleegd en bijgevolg een dokterattest kunnen voorleggen. 

Opgelet: alle ouders of meerderjarige leden zijn verantwoordelijk om alle juiste informatie door te geven via de medische fiche van de kampdeelnemer. Deze wordt opnieuw aangeboden ter invulling aan de ouders van de reeds ingeschreven kinderen. De nieuwe inschrijvingen krijgen deze automatisch.

 

Programma : 

Opgelet : de kinderen komen aan in hun bubbel en al hun activiteiten zowel de spelletjes, het turnen/dansen en het eten doen ze in hun eigen bubbel  t.e.m. de afhaling van de ouders. Er worden dus geen turn-of dansgroepen gemaakt over de bubbels heen, er wordt binnen de bubbel zelf gedifferentieerd. De leiding blijft dus ook van start to finish binnen zijn bubbel.

Elke dag, in de voor- en namiddag 2u: turnen of dansen onder begeleiding van onze gekwalificeerde lesgevers met professioneel materiaal.

Je kan kiezen tussen volgende activiteiten:

 • Turnen
 • Turnen + Dans

Na de sportuurtjes: tijd voor spelletjes georganiseerd door onze gemotiveerde spelleiding, met oa. coole inkleding, groepsspelen, crea, de kampdans en bonte avond.

Onze eigen kookploeg zorgt elke dag voor gezonde, evenwichtige en overheerlijke verse maaltijden.

Wanneer?

Start: zaterdag 1 augustus 2020. Ouders brengen de kinderen gefaseerd volgens de bubbels, zie later in het kampboekje (*).

Einde: zaterdag 8 augustus 2020 met 2 slotshows (onder voorbehoud van haalbaarheid). Kinderen gefaseerd(*) op te halen door de ouders.

Waar?

Internaat Kubik, Heikampstraat 37, 3630 Maasmechelen 

Prijs

 • Deelnemen kan vanaf geboortejaar 2013
 • 239€ per kind. Korting voor 2de kind (219€) of 3de kind (199€)
 • Fiscaal attest wordt afgeleverd voor kinderen jonger dan 12 jaar.
 • Elk kind ontvangt een origineel kamp T-shirt. 

Inschrijven kan uitsluitend via dit formulier. Gewoon doen!

Wegens Corona-maatregelen zal de kampspaghetti niet op kamp kunnen doorgaan. We bekijken nog hoe, waar en wanneer.

Wil je een postkaartje van het kamp ontvangen? Dan kan je hiervoor via deze pagina inschrijven! Gelieve uw kind enveloppen met voorgeschreven adressen of zelfklevende adresstickers mee te geven, dan komt alles zeker aan ;-)

 

Wegens Corona zijn we genoodzaakt om strengere gezondheidsmaatregelen te treffen en ook een uitgebreidere medische fiche van elke deelnemer te vragen. Daarom graag VOOR je inschrijft, het onderstaande document downloaden en invullen. Tijdens het inschrijven kan je dan het ingevulde document opnieuw uploaden.