Voor meisjes en jongens na selectie.

Trampoline is een onderdeel van de gymnastiek. Op een trampoline maakt de turner gebruik van een sterk verende matras en zijn eigen spierkracht om zich in verschillende standen in de lucht te laten veren. In de lucht maakt hij sprongen, salto's, schroeven, ..., landt weer en begint opnieuw.

Om toegelaten te worden tot deze groep moet je geselecteerd worden, o.a. vanuit de pre-competitie groep. Er bestaan verschillende wedstrijdniveaus: recrea, C, B en A niveau en de gymnasten worden ingedeeld volgens leeftijd.

Je kan kiezen tussen een lessenpakket van 4u, 6u of 8u per week.

 

Lidgeld: 270-390€

 

Wanneeer:

  • Donderdag 17u45-19u30, Den Willecom
  • Vrijdag 19-21u30, Den Willecom
  • Zaterdag 15-17u, De Brilschans
  • Zondag 13-15u, De Brilschans

 

In de onderstaande kalender vind je steeds de eerstkomende trainingen. Via Activiteiten > Kalender kan je een volledig week- en maandoverzicht vinden. Met de handige filters toon je enkel de voor jou relevante groep.  

Maxi-trampoline

Wie trampolinespringen als sport kiest kan beter geen hoogtevrees hebben. Deze discipline speelt zich namelijk in de luch af en gymnasten kunnen wel tot 8 meter hoog springen. De trampolinegymnasten springen reeksen waarbij ze salto's en schroeven combineren. De trampolinespringers worden beoordeeld op de moeilijkheid en de uitvoering van hun oefeningen. Op het hoogste niveau worden bijna uitsluitend meervoudige salto's gesprongen, gecombineerd met meervoudige schroeven.

 

Dubbele mini-trampoline

De dubbele minitrampoline is het resultaat van een experiment met 2 minitrampolines. Sprongen op de dubbele minitrampoline vragen durf, coördinatie en perfectie. De gymnasten voeren op wedstrijd twee verschillende doorgangen uit in de voorrondes en nog eens twee doorgangen in de finale.

Een doorgang bestaat uit twee sprongen: één sprong waarbij er vertrokken en geland wordt op de dubbele minitrampoline en één sprong waarbij de gymnast vertrekt op de dubbele minitrampoline en landt op de landingsmatten. Een jurypanel bestaat uit 5 uitvoeringsjuryleden en 2 moeilijkheidsjuryleden. Daarnaast is er nog een voorzitter die alles in goede banen moet leiden. Elk uitvoeringsjurylid beoordeelt een oefening op 10 punten. De drie middelste scores worden opgeteld en daarbij wordt dan de moeilijkheid geteld.

Bogaerts Lasse (Trainer)
Trampoline Comp.: Trainer
De Laet Johan
Trampoline Comp.: Trainer
Magits Yelte (Trainer)
Trampoline Comp.: Trainer
COVID-19 hulp nodig?

Vragen of meldingen omtrent COVID-19 maatregelen en hoogrisico contacten? Neem contact via deze link.

Ter info: bij elke melding volgen wij de actuele beslisbomen van Sciensano en ondernemen de nodige stappen. 

Word OJE vrijwilliger!

Op zoek naar een leuke bezigheid tijdens je vrije momenten of tijdens de activiteit van je kind! We zoeken steeds vrijwilligers voor allerhande realisaties en initiatieven. Wil je met jouw kennis of handigheid meehelpen aan de toekomst van OJE. Neem dan nu contact!  

Club Activiteiten

© 2019-2020 — Omnigym Jong Edegem vzw — Jacob de Roorestraat 8, 2650 Edegem — Privacyverklaring