Na selectie.

Trampoline is een onderdeel van de gymnastiek. Op een trampoline maakt de turner gebruik van een sterk verende matras en zijn eigen spierkracht om zich in verschillende standen in de lucht te laten veren. In de lucht maakt hij sprongen, salto's, schroeven, ..., landt weer en begint opnieuw.

Om toegelaten te worden tot deze groep moet je geselecteerd worden, o.a. vanuit de pre-competitie groep. Er bestaan verschillende wedstrijdniveaus: recrea, C, B en A niveau en de gymnasten worden ingedeeld volgens leeftijd.

Je kan kiezen tussen een lessenpakket van 4u, 6u of 8u per week.

 

Wanneer:

  • Donderdag 17u45-19u30, Den Willecom
  • Vrijdag 19-21u30, Den Willecom
  • Zaterdag 18-20u, Niel
  • Zondag 14-16u, Niel

 

Lidgeld: 350-440€ + Gymfed + wedstrijdlicentie

Maxi-trampoline

Wie trampolinespringen als sport kiest kan beter geen hoogtevrees hebben. Deze discipline speelt zich namelijk in de luch af en gymnasten kunnen wel tot 8 meter hoog springen. De trampolinegymnasten springen reeksen waarbij ze salto's en schroeven combineren. De trampolinespringers worden beoordeeld op de moeilijkheid en de uitvoering van hun oefeningen. Op het hoogste niveau worden bijna uitsluitend meervoudige salto's gesprongen, gecombineerd met meervoudige schroeven.

 

Dubbele mini-trampoline

De dubbele minitrampoline is het resultaat van een experiment met 2 minitrampolines. Sprongen op de dubbele minitrampoline vragen durf, coördinatie en perfectie. De gymnasten voeren op wedstrijd twee verschillende doorgangen uit in de voorrondes en nog eens twee doorgangen in de finale.

Een doorgang bestaat uit twee sprongen: één sprong waarbij er vertrokken en geland wordt op de dubbele minitrampoline en één sprong waarbij de gymnast vertrekt op de dubbele minitrampoline en landt op de landingsmatten. Een jurypanel bestaat uit 5 uitvoeringsjuryleden en 2 moeilijkheidsjuryleden. Daarnaast is er nog een voorzitter die alles in goede banen moet leiden. Elk uitvoeringsjurylid beoordeelt een oefening op 10 punten. De drie middelste scores worden opgeteld en daarbij wordt dan de moeilijkheid geteld.

Via Activiteiten > Kalender kan je een volledig week- en maandoverzicht van alle lessen, trainingen en activiteiten vinden. Met de handige filters toon je enkel de voor jou relevante groep. 

De locatie van de trainingen vind je eveneens in de agenda, maar hier is een handig overzicht van alle Locaties te zien

Club Activiteiten
Deze bedrijven steunen ons
Word OJE vrijwilliger!

We zoeken voortdurend lesgevers en vrijwilligers voor allerhande realisaties en initiatieven. Wil je met jouw kennis of handigheid meehelpen aan de toekomst van OJE. Check dan deze pagina en neem contact met ons op!  

© 2019-2020 — Omnigym Jong Edegem vzw — Jacob de Roorestraat 8, 2650 Edegem — Privacyverklaring